Wednesday, February 15, 2012

SaKit...

ASSALAMUALAIKUM...
aku pun xtau bila la wabak selsema, batuk n demam dlm family aku ni nak baik.......
.
.
.
Iffah..
sib baik budak tecik ni cepat sembuh walaupun susah nak makan ubat....nampak jer kita pegang ubat, mula la cakap "x nak...x nak..."...siap nyorok kat belakang kerusi...tutup muka n mulut n kadang2 terus pura2 nangis.....pas 2 bermula la episod paksa memaksa makan ubat....kesian gak tapi terpaksa...ubat xsempat nak masuk lagi dah muntah...geram gak...tu yang kadang2 doctor suh bagi 2.5ml aku bagi 3.0ml standby utk yang meleleh....sekarang ni yang tinggal cuma batuk jer...aku rasa myb sbb mama n papa pun batuk, pastu virus duk merebak je dalam udara..tu sebab iffah ada batuk lagi....
.
.
.
Papa..
Demam x baik2 lagi...dah dekAt berbulan...g check darah ok tapi half result ada tanda2 nak denggi...batuk n selsema still lagi ada...
.
.
.
Mama..
Selsema n batuk masih lagi berkuasa...sian bby bila mama batuk...mesti kehidupan bby di dalam terganggu dek batuk mama kan...sorry k baby..mama xleh tahan la batuk ni...apa yg aku perasan perubahan pada aku ialah perut aku rasa cam makin kecik lak...myb sbb aku xsihat n kurang makan..emm terpaksa kurang makan gak sbb dah kena peringatan oleh nurse kalu naik lagi 4kg sebulan, bulan ni nampaknyer kena minum air yang 'best giler' tu la......tapi ari ni aku nak g klinik utk check berat bby ni adakah selari dengan perkembangan yang sepatutnya....
.
.
.
.
.
 
AKU HARAP SANGAT kitorang satu family ni cepat sembuh.....

4 comments:

  1. amin..insya allah. jaga diri tu , hajar :)

    ReplyDelete
  2. aku bukannya pandai untuk menjadi seorang penulis lin...sekadar berkongsi luahan hati. lagipun bukannya banyk sgt citer best tentang aku, dia dan seseorang....

    ReplyDelete